Dódity Gabriella

Kispesti frakcióvezető

Hírek

2018.05.22.

Tűzről pattant festmények

Kispesti tűzoltók, Jambrik Rudolf tűzoltó ezredes, a Dél-Pesti Katasztrófavédelmi Kirendeltség vezetője és Nagy Tamás tűzoltó főhadnagy festményeiből szerveztünk kiállítást a Kaszinóban. Gyönyörű alkotásokat láthattak az érdeklődők, a képek legtöbbjét tűzeset ihlette. Köszönöm mindenkinek, aki segítette a kiállítás létrejöttét, amelynek emlékére mi is egy, a helyszínen közösen készített képet ajándékoztunk tűzoltóinknak. Erre mindenki ráfesthetett valamit, ami épp eszébe jutott. Egyedi alkotás lett, de szívből jövő, ezzel köszöntük meg tűzoltóinknak, hogy vigyáznak ránk. A kiállítás május 24-ig még megtekinthető a Kispesti Kaszinóban.
Tovább
2018.05.15.

Több mint 160 gyereknek segíthetünk idén!

Minden eddiginél több pályázat érkezett a Kispesti Társaskör táborozási támogatására, amelyet dr. György István kormánymegbízott jótékonysági koncertjének adományából hirdettünk meg ebben az évben is. Több mint 160 kispesti gyermek időtöltéséhez tudunk 15 ezer forintos támogatást nyújtani idén nyáron is. Az elmúlt években több száz kispesti családnak segítettünk ezzel.
Tovább
2018.05.14.

Ismét lesz lakótelep futás

Ismét lesz lakótelepi futóverseny és egészségnap! Május 26-án várunk mindenkit szeretettel 9 órától a Vass Lajos iskola melletti területen!
Tovább
2018.05.14.

A VAMÜSZ-re várnak az Árnyas Óvodában

A Vonás utcai Árnyas Óvodában a szülők évekkel ezelőtt megvásárolták a gumiburkolatot az udvarra, de azt sajnos mind a mai napig nem tette le a Vamüsz. Erre felhívtam a figyelmet az intézménybejárást követően készített anyagomban is. Megvenni már nem kell, nem kell hozzá pénz, csak egy kis odafigyelés. A hinta korhadt lábának javítását is kértem, hogy mielőbb használni tudják a kicsik. Bízom benne, mielőbb elvégzik ezeket a munkákat is.
Tovább
2018.05.10.

Választást értékelő taggyűlés

A választást is értékelő taggyűlésünk végén a kertben koccintottunk az országos eredményre, az újabb kétharmados felhatalmazásra, a következő Fidesz-KDNP kormány megalakulására és az újabb négy évre, amellyel hazánkat szolgálhatjuk. Köszönjük a kispestiek támogatását is! Hajrá Kispest!
Tovább

Munkám Kispestért

2014.08.22.

Ady Endre út felújítása

Az Ady Endre út burkolata a Határ úthoz közel eső részen kritikán aluli állapotban volt. Tudtuk, hogy fel kell újítani ezt a szakaszt, de sokáig csak nagyobb javításokra volt keret; 2013-ban azonban megkezdtük a Baross utca és Rákóczi utca közötti szakasz felújítását. A város felé vezető rész már elkészült, a kifelé vezető szakasz átadása 2014. augusztus végén várható. Teljesen megújul mindkét oldalon az útburkolat és a járda, kerékpársávot is kialakítottunk, valamint akadálymentessé tettük a villamosmegállókat.
Tovább
2014.08.22.

Sibrik Miklós úti felüljáró felújítása

A Sibrik-felüljáró teljes hídszerkezeti és útpálya-rekonstrukciós munkálatai idén tavasszal indultak. Nem csoda, hogy a híd napjainkra szinte teljesen tönkrement, hiszen utoljára negyed évszázaddal ezelőtt újították fel. Az átépítés idején szűkített pályán folyamatos lesz a forgalom, de az elkövetkező hónapok fokozott türelmet kívánnak. Megújul az útpálya, és a híd mindkét oldalán 3,5 méter széles, szalagkorláttal elválasztott gyalogosjárda és kerékpárút épül, amely mindkét oldalon csatlakozik a meglévő kerékpárhálózathoz. Így a korábbi években megépült Sibrik Miklós úti kerékpárút és a Vak Bottyán utcai kerékpársávok összekapcsolódnak, összekötve ezzel Kispestet és Kőbányát a kerékpárosoknak.
Tovább
2014.08.22.

Határ úti végállomás felújítása

A Határ úti buszvégállomás és környezete szégyenfoltja a kerületnek. Közigazgatásilag ugyan nem tartozik Kispesthez, ám a kerületben élők nagy része nap mint nap átutazik a csomóponton. A végállomás nem méltó sem a XXI. századhoz, sem Kispesthez, ezért sürgettem dr. György István főpolgármester-helyettessel karöltve a Fővárosi Önkormányzatban a felújítását. Még 2012-ben tartottuk az első helyszínbejárást. Azóta elkészültek a látványtervek, a Budapesti Közlekedési Központ Zrt. pedig kiírta a megvalósításra a közbeszerzést. Bízom benne, valamennyi pavilontulajdonossal sikerül megállapodni, és minél előbb megkezdődhet az építkezés.
Tovább
2014.08.22.

Enyhítettük a Derkovits utca forgalmát

Nem túlzás, hogy a Derkovits utca forgalomterhelése évtizedes problémát jelent Kispesten, amelyre a lakók egy csoportjával közösen kerestünk megoldást az elmúlt években. Rövid távon, kisebb intézkedésekkel tettük könnyebbé a mindennapokat. Kitiltottuk az utcából a teherautó-forgalmat, 40 km/órás sebességkorlátozást vezettünk be, és a lakók védelme érdekében az itt közlekedő járatokon állítottuk forgalomba Budapest első, CNG-meghajtású, csendes és környezetkímélő autóbuszait. Hosszú távon a Gyömrői út és a Liszt Ferenc Repülőtérre vezető gyorsforgalmi átépítése jelenthet megoldást, amelynek köszönhetően a külsőbb területekről érkezők inkább elkerülnék a Derkovits utcát.
Tovább
2014.08.22.

Fővárosi forrásból újul meg a Kossuth tér

A Fővárosi Önkormányzat közterületek megújítására elkülönített több mint 5 milliárd forintot, amelyből a kerületek pályázati úton nyerhettek támogatást. A rendelkezésre álló keret háromszorosára érkeztek pályaművek, de Kispest még így is két projekttel nyert; fővárosi támogatással újul meg a Kossuth téri piac mögötti parkoló, és sportpályával, pingpong és sakkasztalokkal ellátott közösségi tér is lesz a parkolórész mellett. A másik nyertes pályamű a Jézus Szíve Plébánia akadálymentesítésére és közösségi kertjének kialakítása. Mindkettő 2015-ben valósulhat meg. Előbbi projektre 250 millió, másikra közel 20 millió forint támogatást ad a Fővárosi Önkormányzat.
Tovább

Polgármesteri Program


Csapatom

Írjon nekünk!

=