Dódity Gabriella

Kispesti frakcióvezető

Hírek

2018.01.19.

Tipegők Bölcsőde

A Tipegők Bölcsőde teljes gépészeti felújításra vár, sajnos folyamatos a dugulás az épületben. A konyhát és a vizesblokkot is meg kell újítani, az ÁNTSZ rendre kifogást emel az állapotuk miatt. Az elektromos hálózat és a világítás megújítása is szükséges. A mosókonyha sajnos nagyon gyalázatos állapotban van. A bölcsődét segítő alapítványnak és a szülőknek köszönhetően a csoportszobák nagyon szépek. Az alapítvány segítségével kerültek fel a radiátorvédők, a burkolat, valamint a festésben és az udvar rendbetételében is az alapítvány segített. A bölcsőde tizenévvel ezelőtt az egyik szülőtől adományként járólapot kapott, amit sajnos azóta sem tett le az önkormányzat. A bölcsőde teraszának csak a felét fedi árnyékoló, ezt az épületig meg kellene hosszabbítani, hogy használni tudják. Nagyon egyszerű feladat lenne, a két évvel ezelőtti városvezetői bejáráson is elhangzott a Vamüsz részéről, hogy ezt semmiből nem áll megcsinálni…Fontos volna a gyerekek érdekében, és az állagmegóvás miatt is, mert a fedetlen rész alatt esőben ázik a pince.
Tovább
2018.01.18.

Új rendőrautók

Négy új, Skoda Octavia-t kapott a Kispesti Rendőrkapitányság. A kormány több mint 2600 új szolgálati gépkocsival bővíti a rendőrségi gépjármű-állományt.
Tovább
2018.01.18.

A Magyar Kultúra Napja - 2018

Szívből gratulálok a Kispesti Vegyeskar Gyöngyvirág kórusnak a Magyar Kultúra Napja alkalmából kapott elismeréshez! Szeretettel üdvözlöm a kórus alapítóját, ifj. Somorjai Józsefet is, akinek zongorakísérete mellett diákként még én is énekelhettem az Éneklő Ifjúság versenyein.
Tovább
2018.01.17.

Képviselői irodaház és Fidesz iroda állapota

Reagálva Gajda Péter polgármester az MSZP iroda közel 14 millió forintos felújításával kapcsolatos azon kijelentésére, miszerint először a Fidesz irodát újították fel, és a Fideszes igények alapján került sok-sok millióba, hogy én kényelmes körülmények között gyalázhassam a városvezetést, az alábbiakat szeretném közölni.
Tovább
2018.01.16.

Zöld Ágacska Óvoda

Kispest legidősebb óvodáját 1972-ben adták át, és sajnos sok minden eredeti állapotban található meg benne. Átfogó, nagy felújítás az intézményben nem volt, a vízelvezetés, a közműhálózat felújítását és a burkolat cseréjét részben elvégezték. A vizesblokkok szinte eredeti állapotban vannak, felújításuk égető. A konyhában sok helyütt hiányzik a burkolat, emellett teljes gépészeti felújításra volna szükség. Nincs mosogatógép, és új gáztűzhely is szükséges volna, valamint a tálalókocsikat is cserélni kell. Az intézmény elektromos hálózata és világítási rendszere nagyon elavult, cserére szorul. A tetőt javították, de a 2. csoportszoba megint beázik sajnos. A korábban balesetveszély miatt hosszú hónapokig lezárt udvar újragondolása és megtervezése nagyon fontos volna a vezető asszony álláspontja szerint csakúgy, mint a kerítést is fel kellene újítani, vagy ki kellene cserélni. A csoportszobák szépek, az öltözőszekrényeket lassan cserélni kellene. Szerencsére az óvodának az egyik édesanya révén van egy támogatója, a Celanese nevű cég óriási segítséget nyújt, a csoportszobákban kicserélték a penészes beépített bútorokat, és számos más dologgal is segítik az intézményt. Köszönöm nekik és az óvoda vezetőjének is a fáradságos munkát!
Tovább

Munkám Kispestért

2014.08.22.

Ady Endre út felújítása

Az Ady Endre út burkolata a Határ úthoz közel eső részen kritikán aluli állapotban volt. Tudtuk, hogy fel kell újítani ezt a szakaszt, de sokáig csak nagyobb javításokra volt keret; 2013-ban azonban megkezdtük a Baross utca és Rákóczi utca közötti szakasz felújítását. A város felé vezető rész már elkészült, a kifelé vezető szakasz átadása 2014. augusztus végén várható. Teljesen megújul mindkét oldalon az útburkolat és a járda, kerékpársávot is kialakítottunk, valamint akadálymentessé tettük a villamosmegállókat.
Tovább
2014.08.22.

Sibrik Miklós úti felüljáró felújítása

A Sibrik-felüljáró teljes hídszerkezeti és útpálya-rekonstrukciós munkálatai idén tavasszal indultak. Nem csoda, hogy a híd napjainkra szinte teljesen tönkrement, hiszen utoljára negyed évszázaddal ezelőtt újították fel. Az átépítés idején szűkített pályán folyamatos lesz a forgalom, de az elkövetkező hónapok fokozott türelmet kívánnak. Megújul az útpálya, és a híd mindkét oldalán 3,5 méter széles, szalagkorláttal elválasztott gyalogosjárda és kerékpárút épül, amely mindkét oldalon csatlakozik a meglévő kerékpárhálózathoz. Így a korábbi években megépült Sibrik Miklós úti kerékpárút és a Vak Bottyán utcai kerékpársávok összekapcsolódnak, összekötve ezzel Kispestet és Kőbányát a kerékpárosoknak.
Tovább
2014.08.22.

Határ úti végállomás felújítása

A Határ úti buszvégállomás és környezete szégyenfoltja a kerületnek. Közigazgatásilag ugyan nem tartozik Kispesthez, ám a kerületben élők nagy része nap mint nap átutazik a csomóponton. A végállomás nem méltó sem a XXI. századhoz, sem Kispesthez, ezért sürgettem dr. György István főpolgármester-helyettessel karöltve a Fővárosi Önkormányzatban a felújítását. Még 2012-ben tartottuk az első helyszínbejárást. Azóta elkészültek a látványtervek, a Budapesti Közlekedési Központ Zrt. pedig kiírta a megvalósításra a közbeszerzést. Bízom benne, valamennyi pavilontulajdonossal sikerül megállapodni, és minél előbb megkezdődhet az építkezés.
Tovább
2014.08.22.

Enyhítettük a Derkovits utca forgalmát

Nem túlzás, hogy a Derkovits utca forgalomterhelése évtizedes problémát jelent Kispesten, amelyre a lakók egy csoportjával közösen kerestünk megoldást az elmúlt években. Rövid távon, kisebb intézkedésekkel tettük könnyebbé a mindennapokat. Kitiltottuk az utcából a teherautó-forgalmat, 40 km/órás sebességkorlátozást vezettünk be, és a lakók védelme érdekében az itt közlekedő járatokon állítottuk forgalomba Budapest első, CNG-meghajtású, csendes és környezetkímélő autóbuszait. Hosszú távon a Gyömrői út és a Liszt Ferenc Repülőtérre vezető gyorsforgalmi átépítése jelenthet megoldást, amelynek köszönhetően a külsőbb területekről érkezők inkább elkerülnék a Derkovits utcát.
Tovább
2014.08.22.

Fővárosi forrásból újul meg a Kossuth tér

A Fővárosi Önkormányzat közterületek megújítására elkülönített több mint 5 milliárd forintot, amelyből a kerületek pályázati úton nyerhettek támogatást. A rendelkezésre álló keret háromszorosára érkeztek pályaművek, de Kispest még így is két projekttel nyert; fővárosi támogatással újul meg a Kossuth téri piac mögötti parkoló, és sportpályával, pingpong és sakkasztalokkal ellátott közösségi tér is lesz a parkolórész mellett. A másik nyertes pályamű a Jézus Szíve Plébánia akadálymentesítésére és közösségi kertjének kialakítása. Mindkettő 2015-ben valósulhat meg. Előbbi projektre 250 millió, másikra közel 20 millió forint támogatást ad a Fővárosi Önkormányzat.
Tovább

Polgármesteri Program


Csapatom

Írjon nekünk!

=